Hej!! Veckorna går så fort så idag var det dags igen för ett utbildningstillfälle. I dagen började med att vi kom in till ett uppdukat bord. På bordet fanns allt till en middag och på varje talrik stod en glas burk med en doft/lukt. Rosmarin, vinäger, kaffe, te som luktade tjära m.m.Sen skulle vi välja en lukt och ge lukten en karaktär som skulle sitta vid middagsbordet. Många tog lukter från barndomen eller någon man håller nära.
Doft eller lukt kallas förnimmelsen av luktsinnet. I naturen är dofter (som människan och andra djur uppfattar) mycket vanligt förekommande; många växter och särskilt frukter brukar vara starkt doftande. Många ämnen, inom den rena kemin, brukar vidare dofta; särskilt lågmolekylära estrar anses ofta väldoftande. Mat brukar i regel vara väldoftande, vilket är speciellt viktigt då smaken är beroende av lukten. Människan har ett luktminne. Rolig ide att jobba med dom äldre barnen.
Sen stod det på schemat en uppföljning från Harold Göthson föreläsning och vi fick jobba utifrån dessa frågorna. Vi fick välja en fråga att fördjupa oss i.
Doft eller lukt kallas förnimmelsen av luktsinnet. I naturen är dofter (som människan och andra djur uppfattar) mycket vanligt förekommande; många växter och särskilt frukter brukar vara starkt doftande. Många ämnen, inom den rena kemin, brukar vidare dofta; särskilt lågmolekylära estrar anses ofta väldoftande. Mat brukar i regel vara väldoftande, vilket är speciellt viktigt då smaken är beroende av lukten. Människan har ett luktminne. Rolig ide att jobba med dom äldre barnen.
Sen stod det på schemat en uppföljning från Harold Göthson föreläsning och vi fick jobba utifrån dessa frågorna. Vi fick välja en fråga att fördjupa oss i.